İstanbul’da En İyi Kebapçılar

Yemek başlı başına bir keyiftir. Uzun sofralar büyük zahmetlerle, hazırlanmış menüler, hoş sohbet ve dostlar… Yemeği yemek yapan lezzetinin yanında dostları bir araya getirmesi ve neşeli sofralar oluşturması da oldukça keyiflidir. Gerek Osmanlı mutfağı gerekse dünya mutfağı düşünüldüğünde çok çeşitli alternatiflerin varlığı kendinin belli eder. Başlangıçlardan, ara sıcaklara, ana yemeklerden tatlılara uzanan geniş bir masa sizi bekler. Şehirlere göre farklılık göstermekle birlikte her yerin kendine özgü farklı bir tadı vardır. Kebap denilince akla genelde doğu illeri ve orada hazırlanan lezzetli etler gelir. Ancak bu artık doğuyla sınırlı kalmamaktadır bir çok büyükşehire ve özellikle İstanbul’a gelen gerek ustalar gerekse o bölgelerden gerilen etler sayesinde İstanbul’da da oldukça lezzetli kebaplar yenmektedir.

İstanbul’daki En İyi Kebapçılar ve Adresleri

Saray Erzurum Çağ Kebabı

Adres : Yenişehir Mah. Mustafa Akyol Cad. Grup Center İş Merkezi K:2 No:97 Pendik-İstanbul

Telefon : (0216) 482 60 60

İstanbul’un en iyi kebapçılarından olan bu yer aslında cağ kebabında da bir numaradır. Gerek yapılış şekli gerekse sunumuyla diğer kebaplardan ayrılan cağ kebabı özellikle son zamanlarda çok fazla müdavimi yakalamıştır. İsmini sunulduğu şişten alan cağ kebabı yatay pişirilmesi ve uzun saatler yavaş yavaş tüketilmesiyle birlikte ünlenmiştir.

 

Muazzez Ersoy & Şenol Kolcuoğlu Restoran

Adres: Küçükyalı Sahil yolu Çınar Mah. Turgut Özal Bulvarı No:75 Küçükyalı/Maltepe

Telefon: (0216) 489 3434

Önceleri daha küçük bir alana sahipken giderek büyüyen  ve birkaç şubeye sahip olan bu zincir servisiyle öncelikle göz doyurmaktadır. Masaya gelen çeşit çeşit mezelerin dışında metrelerce servis edilen kebap bu yeri İstanbul’un en iyi kebapçılarından yapmaktadır.

 

Kaşıbeyaz Bosphorus

Adres: Şenlikköy Mahallesi, Çatal Sokak, No 19, Florya, Bakırköy, İstanbul
Telefon: 4441040

Kebap denilince akla hafif loş bir ortam, duman altı bir yer ve kokular geliyorsa burası sizi ters köşeye yatıracak. Pek çok şubesi olan Kaşıbeyaz’ın bu restoranı iç mimarisiyle sizleri bambaşka bir yere götürüyormuş hissi yaratacak. Oldukça büyük ve bembeyaz ferah mekan sahip olduğu deniz manzarasıyla da müşterilerini mest etmektedir. Hazırladığı lezzetli kebaplarla İstanbul’un en iyi kebapçıları arasında yer alan bu yer deniz manzarasında yemek yemek isteyenler için vazgeçilemez bir mekan olacak.

Katagoriler: Lezzetli Mekanlar

Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu sen yap!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde ilgili yorumlar tavsiyeler yazarların kendi görüşlerini yansıtır, sosyallezzet.com'un görüşlerini yansıtmaz. Üyelerin hakaret, küfür ve kaba ifade kullanmaları yasaktır. Site yönetimi uyarı veya açıklama yapmadan herhangi bir yorumu silme hakkını saklı tutar.

Email hesabınız yayınlanmayacak! Gerekli alanları doldurunuz. *

*
*