İzmir İnciraltı Mekanları

Egenin incilerinden olan İnciraltı İzmir’in Balçova yerleşkesinde bulunan şiirin bir mahallenin adıdır. 3000 yıllık bir geçmişe sahip Balçova’nın nadide yerlerinden biridir. Önceleri yıkık dökük olan bu mahalle değişen ve gelişen İzmir ile birlikte önem kazanarak modern bir yapıya kavuşmuştur. Modern yapıya kavuşması ile birlikte hafta sonları İzmirlilerin uğrak yerlerinden bir tanesi olduğundan dolayı kalabalık olmaya başlamıştır. Toplam nüfusu 2014 sayımına göre 2801 kişi olmasına rağmen gelen yerli yabancı turist sayısı ile bu sayı daha da yukarılara çıkmaktadır.

Yapılan kapsamlı yatırımlar sayesinde alışveriş ve eğlence konusunda birkaç gömlek atladığını sizlere açıkça söyleyebiliriz.

Balıkçılar

İnciraltı denilince akla gelen en güzel şeylerden biride tabi ki sahil boyunca uzanan balıkçı restoranlarıdır. Sahil boyunca yapacağınız küçük bir yürüyüşten sonra dilerseniz hepsi birbirinden güzel bu restoranlardan birini tercih edebilir ve damak tadınıza uygun deniz ürünlerinden oluşan bir ziyafet çekebilirsiniz.

Hafta sonu yoğun bir şekilde rağbet gördüğünüz söylesek de büyük şehirlerin o yorucu telaşından kurtulup rahatlatıcı bir sığınma limanı olarak size İnciraltı’nı tavsiye edebiliriz.

Nereye Gitmeli

Şimdiden sorularınız duyar gibiyiz. İnciraltı’na geldiğinizde bu güzel mekânlardan hangilerine gitmeli ve hangi lezzetleri tatmanız gerektiği, yeni bir yere gidenlerin karşılaştığı tatlı telaşlardan biridir elbet.

Lezzet Durakları

-Serkan & Hamza Midyecilik

İzmir’e gidip de midye yemeden dönmek olmaz elbette. İşte sizin de hayır diyemeyeceğiniz lezzetlerden biri olan midyenin İnciraltı’nda ki adresidir Serkan ve Hamza Midyecilik. Çok kibar ve bir o kadar dostane yaklaşımlara sahip olan mekân sahipleri sizlere midyenin tadını baştan yazdıracaktır.

-Manzara Restoran

Muhteşem bir manzaraya sahip olmanın yanında romantizmin tavan yapabileceği mekânlardan biridir İnciraltı. Leziz yemeklerini keyif veren bir piyano dinletisi ile süsleyerek sizlere sunarlar.

-Balık Pişiricisi Veli Usta

Deniz kenarında olan bir semtin elbette güzel balıkçıları da olur. Kalamar ve karides tavası ile ünlü olan bu mekân, damat tadınızda hatırı sayılır anılar bırakacaktır.

-Yiğit Kasap Et & Mangal

Kendisine has mezeleri ile damağınızda şenlik yaratacak bu restorana mutlaka gitmelisiniz.

 

Katagoriler: Lezzetli Mekanlar

Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu sen yap!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde ilgili yorumlar tavsiyeler yazarların kendi görüşlerini yansıtır, sosyallezzet.com'un görüşlerini yansıtmaz. Üyelerin hakaret, küfür ve kaba ifade kullanmaları yasaktır. Site yönetimi uyarı veya açıklama yapmadan herhangi bir yorumu silme hakkını saklı tutar.

Email hesabınız yayınlanmayacak! Gerekli alanları doldurunuz. *

*
*