Kadayıf Yemek İsteyenler İçin İstanbul‘da Mekan Önerileri

Damak tadı kişiden kişiye büyük farklılıklar göstermektedir. Bazılarının çok severek ve isteyerek yediği bir lezzeti kimileri tatsız bulurken kimileri o kadar güzel bulmayabilir. Ya da bir başkasının hiç beğenmediği bir tadı kimileri çok leziz bulabilir. Bu farklılıklarda kişinin yetiştiği yer, çevre ve yetiştirilme tarzı gibi etkenler önemliyken aynı zamanda farklı bir faktör de devreye girmektedir.

Örneğin; siz baklavayı çok seven biri olabilirsiniz ve bir mekanda yediğiniz baklava çok lezzetli iken farklı bir mekana gittiğinizde aynı lezzet de yapılmaması bir baklava karşısında hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu nedenle lezzet farkları pek çok nedenle olabilmektedir. Ancak bazı temel kriterler hiç değişmez. Bir yerin ustası ya da ürünleri değişmediği sürece lezzetinden de çok fazla değişim görmezsiniz ve mükemmelliğini her daim sürdürür. Özellikle tatlılar da bu durum çok daha hassastır hele ki söz konusu şerbetli tatlılar ise çok daha dikkatli olunmalıdır. Şerbetli tatlıları yapması çok zahmetli ayarını tutturması ve o enfes lezzeti yakalaması ustalık gerektirir. Özellikle kadayıf için şahane öneriler sunuyoruz.

Köşkeroğlu

1946 yılına dayanan bir tarihten gelen bu leziz tatlıcıda şerbetli tatlılar konusunda kendiniz kaybedebilirsiniz. Önceleri yalnız Gaziantep’te yer alırken artık İstanbul’da da bulunmaktadır. Tüm lezzetinin püf noktası ise tüm ürünlerini ve ustalarını özel olarak Gaziantep’ten getirtmesi ve aynı lezzeti sanki yerindeymiş gibi birebir müşterilere sağlamasıdır.

Ağaç Tulumba Sok. No:3 Karaköy Beyoğlu / İstanbul

0 (212) 245 52 45

Karaköy Güllüoğlu

Belki de yerlilerden çok yabancıların akın ettiği bu mekanı kapısındaki uzun kuyruktan tanıyabilirsiniz. Karaköy iskelesine çok yakın bir konumda yer alan bu dükkan aslında enfes baklavalarıyla ünlense de çok çeşitli şerbetli tatlıları da servis etmektedir. Bu nedenle kadayıf yemek isteyenler için İstanbul ‘da mekan önerilerinin en başındaki isimlerdendir.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Rıhtım  Cad. Katlı otopark altı no:3-4 Beyoğlu/İst.

0212 2930910

Anteplioğlu Baklavaları

Genelde Antep’in lezzetli tatlıları İstanbul’a taşınmış durumda. O kadar lezzetli bir o kadar da rağbet gören kadayıfı pek çok müdavime sahip.

Ihlamurkuyu Mah. Tavukçuoğlu Cad, No 36 Ümraniye / İstanbul

Katagoriler: Lezzetli Mekanlar

Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu sen yap!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde ilgili yorumlar tavsiyeler yazarların kendi görüşlerini yansıtır, sosyallezzet.com'un görüşlerini yansıtmaz. Üyelerin hakaret, küfür ve kaba ifade kullanmaları yasaktır. Site yönetimi uyarı veya açıklama yapmadan herhangi bir yorumu silme hakkını saklı tutar.

Email hesabınız yayınlanmayacak! Gerekli alanları doldurunuz. *

*
*